Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Thai scampi zoodlewok
En thai scampi zoodlewok är en lättlagad, het och fantastiskt god rätt helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Med zoodles istället för nudlar.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
Zucchini
150
g
Morot
100
g
Gul lök
30
g
Vitlök (riven)
150
g
Paprika
100
g
Vitkål
3
msk
Sesamolja
1
tsk
Chili flakes
250
ml
Kokosmjölk
1
msk
Fiskfond
140
g
Bambuskott
1
msk
Tamarisoja
2
tsk
Grön currypasta
250
g
Scampi
3
msk
Färsk hackad koriander
3
msk
Pressad lime
Instruktioner
Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.
Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.
Ta en wokpanna
eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.
Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin. Fräs runt allt några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.
Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.
Blanda nu ner zoodles och scampi i woken och blanda runt. Blanda även ner pressad lime och hackad koriander.
Smaka av och servera direkt!