Go Back
+ servings
En skål med skaldjurssallad innehållande räkor, grönsaker och citronklyftor.
Print
5 av 1 röst

Thai scampi zoodlewok

En thai scampi zoodlewok är en lättlagad, het och fantastiskt god rätt helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Med zoodles istället för nudlar.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Zucchini
  • 150 g Morot
  • 100 g Gul lök
  • 30 g Vitlök (riven)
  • 150 g Paprika
  • 100 g Vitkål
  • 3 msk Sesamolja
  • 1 tsk Chili flakes
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 1 msk Fiskfond
  • 140 g Bambuskott
  • 1 msk Tamarisoja
  • 2 tsk Grön currypasta
  • 250 g Scampi
  • 3 msk Färsk hackad koriander
  • 3 msk Pressad lime

Instruktioner

  • Börja med att strimla upp zucchinin till zoodles.
    En tallrik med spiraliserade grönsaksnudlar av zucchini och morot i olika färger.
  • Skär sedan upp alla grönsaker i strimlor.
  • Ta en wokpanna eller stekpanna med höga kanter och börja med att steka på de lite hårdare grönsakerna i sesamolja. Morot, vitkål.
  • Tillsätt vitlök, lök och övriga grönsaker förutom zucchinin. Fräs runt allt några minuter.
  • Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, chiliflakes, currypasta, tamarisoja och låt allt puttra ihop några minuter.
  • Om du har färsk scampi, stek på de snabbt i en panna vid sidan av. Har du redan färdigtillagad scampi så behöver du inte göra det.
  • Blanda nu ner zoodles och scampi i woken och blanda runt. Blanda även ner pressad lime och hackad koriander.
  • Smaka av och servera direkt!
    En skål med thailändska scampi och zoodles, fylld med grönsaker och räkor.