Go Back
+ servings
En stekpanna med en kryddig risrätt som innehåller kyckling, ris och koriander.
Print
Inga röster än

Texmexpanna

Sugen på texmex? Här är ett enkelt och mycket gott recept på en texmexpanna med kycklingfilé. Passar både till vardags, till helgen och faller hela familjen i smaken, det kan jag lova!
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4 stora portioner
Author: Emmy Rosander

Materials

  • 1,2 kg kycklingfilé
  • 2 påsar tacokrydda Spicemaster, fri från tillsatser och socker
  • 1 st lime
  • ½ - 1 liten kruka koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 skivor inlagda jalapeño
  • 3 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 1 st spetspaprika
  • 1-2 st schalottenlökar
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • Smör till stekning alt MCT-olja, går bra att blanda också.

Instruktioner

  • Börja med att strimla kycklingen. Efter det kan du skiva spetspaprika, finhacka löken, grovhacka jalapeño och vitlöksklyftorna.
  • Hetta upp en stor järnpanna med smör och/eller MCT-olja. Fräs löken på mellanhög värme tills den börjar få en aning färg. Tillsätt paprikan och vitlöken och fräs någon minut.
  • Tillsätt tomatpurén och jalapeño. Fräs en kort stund och rör om.
  • Höj upp plattan på max och tillsätt kycklingen.
    Krydda med tacokrydda.
    Stek kycklingen tills den nästan är genomstekt, du kan behöva sänka värmen igen för att undvika att något bränns.
  • När kycklingen nästan är klar tillsätter du crème fraichen och sänker värmen till låg värme. Låt puttra några minuter.
  • Under tiden pannan kokar ihop kan du hacka den färska koriandern och skiva upp lime.
  • Nu är det dags att toppa pannan med riven ost, pressad lime och koriander. Låt osten smälta och sedan är det dags att äta!
  • Servera gärna med en sallad!