Go Back
+ servings
Tallrik med teriyaki lax, pak choi och svamp, garnerad med sesamfrön och grön lök.
Print
Inga röster än

Teriyakilax med pak choi

Saftig teriyakilax med pak choi, shiitake och hemmagjord teriyakisås – en smakrik LCHF-rätt du gör i en form. Enkel, nyttig och full av umami.
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: asiatisk lax, gott med lax
Yield: 4 portioner
Calories: 390kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g laxfilé
  • 2 msk citronsaft
  • 4 pak choi
  • 250 g shiitake
  • 1 dl tamarisoja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 dl risvinäger
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 2 tsk sötning
  • 2 msk sesamfrö
  • salt och svartpeppar att smaka av
  • 3 st vårlökar
  • 1 tsk sriracha
  • 1 msk sesamfrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 °C.
  • Blanda ihop soja, sesamolja, risvinäger, riven ingefära och valfri sötning i en kastrull.
  • Värm blandningen försiktigt under omrörning tills sötningen har löst sig helt – detta blir din teriyakisås.
  • Lägg laxsidan i en ugnsform och skeda över teriyakisåsen.
  • Dela pak choi på längden och placera runt laxen i formen.
  • Stek shiitakesvampen hastigt i lite olja och lägg sedan ovanpå laxen.
  • Tillaga mitt i ugnen i 12–15 minuter. Ös gärna laxen ett par gånger med såsen från formen under tiden.
    En ugnsform med teriyaki lax och pak choi, tillagad med sås och grönsaker.
  • Toppa med skivad vårlök och sesamfrön före servering.

Nutrition

Kalorier: 390kcal | Kolhydrater: 8g | Protein: 40g | Fett: 21g | Fiber: 3g