Tacopaj
En god tacopaj ska aldrig underskattas. Det kan vara en bra ersättare till vanliga tacomyset men även funka bra som lunchlåda.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Pajskal
- 2 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Kokosmjöl
- 1 msk Fiberhusk
- 50 g Smör
- 1 st ägg
- 2 msk Vatten
- 1 krm salt
Fyllning
- 400 g Köttfärs
- 50 g Morot
- 50 g Lök (gul)
- 3 msk Tacokrydda
- 1 msk Tomatpuré
- 1 dl Vatten
- 4 st ägg
- 150 g Ost (riven)
- 1 dl Grädde
- 1 dl Creme Fraiche
- 6 st Körsbärstomater
- 50 g Paprika
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Fyllningen
Hacka löken och tärna moroten och paprikan.
Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.
När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.
Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.
Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.