Go Back
+ servings
En skål med svartvinbärssorbet dekorerad med mynta och svarta bär.
Print
5 av 2 röster

Svartvinbärssorbet

Denna svartvinbärssorbeten är inte bara sockerfri, utan även riktigt fräsch och god! Den djupa smaken från svarta vinbär ger en underbar smak.
Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Glass, Mejerifritt
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Svarta vinbär
  • 2 dl Vatten
  • 1,5 dl Sötning
  • 0,5 tsk Gelatinpulver
  • 1 dl Kokosmjölk
  • 2 tsk Pressad citron

Instruktioner

  • Blanda bär, sötning och vatten i en kastrull.
  • Koka upp och låt koka cirka fem minuter så att bären mjuknar.
    Kastrull med svartvinbärssorbet som innehåller hela svartvinbär och en sked.
  • Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelatinet och rör om tills det att gelatinet har lösts upp.
  • Mixa bären till en slät puré.
    En kastrull med svartvinbärssorbet som blandas med en stavmixer.
  • Sila bären genom en finmaskig sil.
    En sil med svartvinbärssorbet och en spatula i en skål.
  • Blanda ner kokosmjölk och pressad citron och rör om så allt blandas.
    En blå skål med svartvinbärssorbet och en träsked i blandningen.
  • Kör nu smeten i din glassmaskin enligt just din maskins instruktioner.
  • Servera direkt, eller häll upp i en bunke eller annan förpackning och förvara den i frysen. Tänk på att ta fram din svartvinsbärssorbet i god tid innan du ska äta den om du har haft den i frysen. Direkt ur frysen så är den stenhård.
    En sked med svartvinbärssorbet som hänger över en skål med sorbet och bär.