Svartvinbärssorbet
Denna svartvinbärssorbeten är inte bara sockerfri, utan även riktigt fräsch och god! Den djupa smaken från svarta vinbär ger en underbar smak.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 15 minuter minuter
Måltid: Glass, Mejerifritt
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 400 g Svarta vinbär
- 2 dl Vatten
- 1,5 dl Sötning
- 0,5 tsk Gelatinpulver
- 1 dl Kokosmjölk
- 2 tsk Pressad citron
Blanda bär, sötning och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt koka cirka fem minuter så att bären mjuknar.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelatinet och rör om tills det att gelatinet har lösts upp.
Mixa bären till en slät puré.
Sila bären genom en finmaskig sil.
Blanda ner kokosmjölk och pressad citron och rör om så allt blandas.
Kör nu smeten i din glassmaskin enligt just din maskins instruktioner.
Servera direkt, eller häll upp i en bunke eller annan förpackning och förvara den i frysen.
Tänk på att ta fram din svartvinsbärssorbet i god tid innan du ska äta den om du har haft den i frysen. Direkt ur frysen så är den stenhård.