Go Back
+ servings
Skål med grönkålschips på en vit träyta, omgiven av lösa chips.
Print
Inga röster än

Svartkålschips

Svartkålschips är ett supergott alternativ till vanliga chips om du äter lchf. Bra mycket nyttigare med om man ska vara ärlig. Snabbt, lätt och gott!
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Svartkål
  • 2 msk Olja
  • salt
  • Ev. smaksättning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skölj svartkålen och repa den, dvs riv bort stjälken så du har bladen kvar.
  • Torka av bladen med lite papper, eller kör de i en salladsslunga så du får bort så mycket vätska som möjligt.
  • Lägg bladen i en plastpåse.
  • Blanda olja, salt och smaksättning. Mängden salt får du själv avgöra, så blanda ihop och smaka. Ta inte för mycket salt från början.
  • Häll på oljan över svartkålen, knyt ihop påsen så det är lite som en ballong, dvs luft i påsen och skaka om den ordentligt. Detta är bästa sättet att fördela oljan och kryddorna.
  • Fördela kålen på en plåt, kanske två och ställ in i ugnen.
  • Efter tio minuter kan du öppna ugnen lite och släppa ut fukt. Stäng sedan igen och låt det gå 15-20 minuter till.
  • Känn efter om de har torkat och blivit styva i konsistensen. Stäng av ugnen, sätt luckan på lite glänt och låt chipsen stå i ugnen under tiden den svalnar. Detta för att försäkra dig om att de verkligen är torra.
  • Sen är det bara att mumsa på!
    Skål med grönkålschips på ett bord, med en hand som sträcker sig mot chipsen.