Go Back
+ servings
Grillad laxfilé med citronskivor och örter på en aluminiumfolie.
Print
4,20 av 15 röster

Supergod Laxsida

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 6
Author: Ninis74

Materials

  • 750 g Laxsida
  • 1 msk Citronsaft
  • 0,75 tsk Spiskummin
  • 0,75 msk Soja
  • 0,75 msk salt
  • 0,75 msk Svartpeppar
  • 0,75 msk Olivolja
  • 0,50 tsk Rivet citronskal ( inte det vita för då blir det beskt )
  • 0,75 dl Finhackad dill
  • 0,75 dl Finhackad gräslök
  • 5 st Citronskivor
  • 1 dl Vatten

Tips på tillbehör

  • Sandefjordsås

Instruktioner

  • Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen.
  • Blanda soja, salt, citronsaft, spiskummin, peppar och olivolja.
  • Pensla på marinaden på laxen, strö på citronskal, dill och gräslök.
    Grillad laxfilé med citronskivor och färska örter på aluminiumfolie.
  • Värm ugnen till 180°.
  • Ställ i kylen några timmar eller direkt in i ugnen.
  • Precis innan laxen ska in i ugnen, toppa med citronskivor och lägg vatten runt om laxen på folien. ( INTE PÅ LAXEN )
  • Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Smaklig måltid.
    Grillad laxfilé med dill, sås och grönsallad på en tallrik.