Go Back
+ servings
Fyra vita kaffekoppar med chokladpulver på toppen, placerade på en yta med chokladbitar.
Print
3,88 av 8 röster

Supergod chokladmousse

En otroligt god chokladmousse som är helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Denna efterrätt kan du i lugn och ro förbereda innan den serveras.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 180 g Mörk choklad, minst 70%
  • 20 g Smör
  • 2 msk Starkt kaffe
  • 1 msk Sukrin gold
  • 3 dl Grädde
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • Kakaopulver till dekoration

Instruktioner

  • Smält choklad och smör i mikron eller i ett vattenbad. Om du använder mikron, så kör i omgångar och rör om mellan gångerna. När det har smält, häll i kaffet och blanda ihop. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Vispa grädde, sukrin och vaniljpulver. Inte för hårt vispat utan det ska precis bli lite toppar på grädden.
  • Separera äggen och blanda ner gulorna i grädden.
  • Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast marängskum.
  • Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen. OBS, vänd ner, inte röra. Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden. Sist så vänder du ner äggvitorna i chokladblandningen.
  • Portionera upp i passliga formar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter. Har du gott om tid innan den ska ätas så kan du absolut ställa in den i kylen istället, men det tar lite längre tid för den att sätta sig då. Om du ställer den i frysen, så kan du efter 30 minuter ställa den och förvara den i kylen.
  • Ta ut och pudra kakao över. Det är något man inte bör skippa även om man kan göra det, för det sätter en väldigt fin smak. Vill du kan du toppa med lite vispad grädde och några bär.
    En sked med kakaopulver framför flera koppar med dessert som har ett lager av kakaopulver.