Supergod chokladkaka
En magiskt lätt och god chokladkaka som är helt anpassad för sig som äter lchf. Kräver inte en massa ingredienser, utan är väldigt enkel och lätt att baka.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time6 minuter minuter
Total tid16 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 8
Author: Lari Salminen
- 200 g Smör
- 200 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1 dl Nicks's Use Like Sugar
- 1 tsk Vaniljpulver
- 4 st ägg
Servera med
- Vispad grädde med vanilj
- Färska bär
Sätt igång ugnen på 200 grader.
Smält smöret och chokladen på låg värme. Använd gärna vattenbad.
Vispa ägg, sötning och vaniljpulver till en riktigt krämig och fluffig äggsmet.
Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggvispet.
Häll upp smeten i en springform.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter.
Den kommer att se ogräddad ut i mitten, men det är precis så den ska vara.
Låt svalna en aning, eller låt den kallna helt i kylen beroende på hur du vill ha den.
Servera med bär och grädde.