Go Back
+ servings
Baconlindad kycklingfilé serverad med grönsaker och coleslaw på en tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Supergod baconlindad kycklingfilé i ugn

En baconlindad kycklingfilé i ugn som blir helt magiskt god är detta ett recept på. Med lite goda tillbehör till så är detta ett perfekt middagstips.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfilé
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 Paket bacon
  • Paprikapulver
  • salt
  • Nymalen peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C (varmluft).
  • Putsa kycklingfiléerna.
  • Hacka eller riv vitlöken. Krydda filéerna med vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Se till att gnida in dom ordentligt med kryddorna så att det är smaksättning överallt.
  • Linda bacon runt varje kycklingfilé.
    Fyra baconlindade kycklingfiléer placerade på en svart plåt.
  • Lägg filéerna på en ugnsplåt och sätt i en stektermometer.
    Baconlindade kycklingfiléer placerade på en plåt med en metallspett.
  • Sätt in i ugnen och låt dom stekas till en innertemperatur på 72°C.
  • Ta ut kycklingen och låt dom stå och vila en stund, då kommer innertemperaturen gå upp ytterligare någon grad så att du har en kycklingbröstfilé som är saftig och god.
    Baconlindade kycklingfiléer som ligger på en bakplåt med fett.
  • Skär upp kycklingen och servera med goda tillbehör.
    Baconlindad kycklingfilé serverad med grönsaker och coleslaw på en tallrik.