Supergod baconlindad kycklingfilé i ugn
En baconlindad kycklingfilé i ugn som blir helt magiskt god är detta ett recept på. Med lite goda tillbehör till så är detta ett perfekt middagstips.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Kycklingfilé
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 Paket bacon
- Paprikapulver
- salt
- Nymalen peppar
Sätt ugnen på 225°C (varmluft).
Putsa kycklingfiléerna.
Hacka eller riv vitlöken.
Krydda filéerna med vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Se till att gnida in dom ordentligt med kryddorna så att det är smaksättning överallt.
Linda bacon runt varje kycklingfilé.
Lägg filéerna på en ugnsplåt och sätt i en stektermometer.
Sätt in i ugnen och låt dom stekas till en innertemperatur på 72°C.
Ta ut kycklingen och låt dom stå och vila en stund, då kommer innertemperaturen gå upp ytterligare någon grad så att du har en kycklingbröstfilé som är saftig och god.
Skär upp kycklingen och servera med goda tillbehör.