Go Back
+ servings
Skivor av bröd med frön på en rutig kökshandduk.
Print
5 av 2 röster

Superfrölimpan

Superfrölimpan är ett enkelt och gott bröd, fyllt av goda fröer. Ett mättande och nyttigt bröd!
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme 10 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 20 skivor
Calories: 210kcal
Author: @sockerfrittsaklart

Equipment

  • Brödform
  • Matberedare

Materials

  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2,5 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 msk psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 krm salt
  • 6 st ägg
  • 50 g smält smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g keso

Instruktioner

  • Börja med att lägga hasselnötter, valnötter, sesamfrön och solroskärnor i en matberedare och kör till ett mjöl.
  • Häll över i en bunke och tillsätt linfrön, pumpakärnor, psylliumhusk, bakpulver och salt.
  • Blanda alla torra ingredienser väl.
  • Smält smöret och vispa samman alla blöta ingredienser innan man rör samman med dom torra.
  • Ta fram en brödform 28*10 cm. Täck med bakplåtspapper och häll i degen/smeten.
  • Strö på vallmofrön.
  • In i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, därefter stänger man av värmen på ugnen och låter brödet gå på eftervärme i ca 10-15 minuter.
  • Ta ut brödet och låt det svalna helt.
    Långt bröd täckt med vallmofrön, bakat och placerat i en pappersform.
  • Jag skar brödet i skivor och det blev 20 stycken.

Nutrition

Kalorier: 210kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 18g | Fiber: 5g