Superfrölimpan
Superfrölimpan är ett enkelt och gott bröd, fyllt av goda fröer. Ett mättande och nyttigt bröd!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time1 timme t 10 minuter minuter
Total tid1 timme t 20 minuter minuter
Yield: 20 skivor
Calories: 210kcal
Author: @sockerfrittsaklart
- 0,5 dl valnötter
- 0,5 dl hasselnötter
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 2,5 dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 4 msk psylliumhusk
- 2 tsk bakpulver
- 3 krm salt
- 6 st ägg
- 50 g smält smör
- 1 dl crème fraiche
- 300 g keso
Börja med att lägga hasselnötter, valnötter, sesamfrön och solroskärnor i en matberedare och kör till ett mjöl.
Häll över i en bunke och tillsätt linfrön, pumpakärnor, psylliumhusk, bakpulver och salt.
Blanda alla torra ingredienser väl.
Smält smöret och vispa samman alla blöta ingredienser innan man rör samman med dom torra.
Ta fram en brödform 28*10 cm. Täck med bakplåtspapper och häll i degen/smeten.
Strö på vallmofrön.
In i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, därefter stänger man av värmen på ugnen och låter brödet gå på eftervärme i ca 10-15 minuter.
Ta ut brödet och låt det svalna helt.
Jag skar brödet i skivor och det blev 20 stycken.
Kalorier: 210kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 18g | Fiber: 5g