Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Tillbehör
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
Färsk brysselkål
2
msk
Smör
1
st
Vitlöksklyfta
150
g
Fetaost
1
st
Granatäpple
Färsk mynta
Flingsalt
nymalen svartpeppar
Olivolja
Pressad citron
Instruktioner
Börja med att rensa och putsa brysselkålen. Dela dom sedan på mitten. Om det är väldigt stora brysselkål kan du behöva dela dom i kvartar istället.
Värm en stekpanna, gärna med höga kanter och tillsätt smör.
Bryn brysselkålen i smöret så att den får fin färg.
Tillsätt hackad/riven vitlök och salta och peppra lite.
Häll upp brysselkålen i ett fint serveringsfat och toppa med smulad fetaost, kärnorna från granatäpplet och lite färsk hackad mynta.
Avsluta med att pressa lite citron över allt och ringla på lite olivolja.