Go Back
+ servings
En skål med stekta brysselkål, fetaost och granatäpplekärnor.
Print
5 av 1 röst

Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Färsk brysselkål
  • 2 msk Smör
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 150 g Fetaost
  • 1 st Granatäpple
  • Färsk mynta
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Olivolja
  • Pressad citron

Instruktioner

  • Börja med att rensa och putsa brysselkålen. Dela dom sedan på mitten. Om det är väldigt stora brysselkål kan du behöva dela dom i kvartar istället.
  • Värm en stekpanna, gärna med höga kanter och tillsätt smör.
  • Bryn brysselkålen i smöret så att den får fin färg.
  • Tillsätt hackad/riven vitlök och salta och peppra lite.
  • Häll upp brysselkålen i ett fint serveringsfat och toppa med smulad fetaost, kärnorna från granatäpplet och lite färsk hackad mynta.
  • Avsluta med att pressa lite citron över allt och ringla på lite olivolja.