Go Back
+ servings
En grå ruta med texten 'Ingen bild tillgänglig' som indikerar att ingen bild är synlig.
Print
4,50 av 2 röster

Stekt blomkålsris med purjolök och timjan

Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Kockkniv
  • Skärbräda
  • Stekpanna

Materials

  • 350 g blomkål
  • 100 g purjolök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 20 g smör (Normalsaltat)

Instruktioner

  • Hacka eller riv blomkålen till önskad storlek.
  • Strimla purjolöken.
  • Bryn blomkålen och purjon i olivolja och smör i en het stekpannna.
  • Krydda med timjan, salt och peppar.
  • När blomkålen är mjuk och har fått lite färg är den klar att serveras.