Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,50
av
2
röster
Stekt blomkålsris med purjolök och timjan
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Equipment
Kockkniv
Skärbräda
Stekpanna
Materials
350
g
blomkål
100
g
purjolök
1
tsk
torkad timjan
2
msk
olivolja
20
g
smör (Normalsaltat)
Instruktioner
Hacka eller riv blomkålen till önskad storlek.
Strimla purjolöken.
Bryn blomkålen och purjon i olivolja och smör i en het stekpannna.
Krydda med timjan, salt och peppar.
När blomkålen är mjuk och har fått lite färg är den klar att serveras.