Starkvinsglögg
Detta är ett recept på starkvinsglögg utan tillsatt socker, dvs en i stort sett sockerfri glögg beroende på vad du väljer för vin.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Drickbart, Julrecept
Author: Lari Salminen
- 75 cl Rödvin
- 4 msk Sötning
- 1 st Påse glöggkryddor
- 8 st Kardemummakärnor
- 1 dl Vodka
Häll vinet i en kastrull.
Sätt på spisen på medelvärme och häll i sötning.
Rör runt tills sötningen har smält.
Tillsätt glöggkryddorna. Värm detta 10 minuter. Vinet får absolut inte koka. Har du en stektermometer så kan du hålla lite koll. Se till att hålla dig under 75°C.
Häll därefter ner vodkan och dra kastrullen från värmen.
Låt kryddorna ligga kvar och dra i ett dygn ungefär (i kylen), innan du silar av glöggen en finmaskig sil för att sedan hälla upp den färdiga glöggen på en snygg flaska.
Smaka gärna på glöggen innan du silar av den, för om du inte tycker att den smakar tillräckligt av kryddorna, så låter du helt enkelt den stå kallt i ytterligare ett dygn. Ju längre, desto mer smak helt enkelt.