Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,72
av
7
röster
Spenatsoppa med bacon och ägghalvor
En enkel och god klassisk spenatsoppa med knaperstekt bacon och ägghalvor. En otroligt snabb och enkel spenatsoppa som passar de flesta.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Lättlagat, Soppa
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
Frusen hackad spenat
2
msk
Smör
0,5
st
Gul lök
1
tsk
Grönsaksbuljongstärning
1
Vitlöksklyfta
3
dl
Vatten
3
dl
Grädde
100
g
Färskost
1
tsk
Riven muskot
Salt och peppar
1
Paket bacon
Kokta ägg
Instruktioner
Koka äggen till den konsistens du önskar. Skala och ställ åt sidan.
Strimla baconet och knaperstekt det. Ställ åt sidan under tiden du gör soppan.
Färs spenaten i smöret så den tinar helt.
Mixa eller finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med spenaten och låt den fräsa med några minuter.
Slå på vatten och buljong och koka upp. Låt allt småputtra i cirka 10 minuter.
Krydda med muskotnöt och tillsätt grädde och färskost. Låt puttra några minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med lite bacon och ett par ägghalvor.