Go Back
+ servings
En tallrik med grön spenaträtt toppad med bacon och halverade kokta ägg.
Print
4,72 av 7 röster

Spenatsoppa med bacon och ägghalvor

En enkel och god klassisk spenatsoppa med knaperstekt bacon och ägghalvor. En otroligt snabb och enkel spenatsoppa som passar de flesta.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Frusen hackad spenat
  • 2 msk Smör
  • 0,5 st Gul lök
  • 1 tsk Grönsaksbuljongstärning
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 3 dl Vatten
  • 3 dl Grädde
  • 100 g Färskost
  • 1 tsk Riven muskot
  • Salt och peppar
  • 1 Paket bacon
  • Kokta ägg

Instruktioner

  • Koka äggen till den konsistens du önskar. Skala och ställ åt sidan.
  • Strimla baconet och knaperstekt det. Ställ åt sidan under tiden du gör soppan.
  • Färs spenaten i smöret så den tinar helt.
  • Mixa eller finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med spenaten och låt den fräsa med några minuter.
  • Slå på vatten och buljong och koka upp. Låt allt småputtra i cirka 10 minuter.
  • Krydda med muskotnöt och tillsätt grädde och färskost. Låt puttra några minuter till.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med lite bacon och ett par ägghalvor.