Letar du efter ett hälsosamt och smakfullt tillbehör för att imponera på dina gäster? Du behöver inte leta längre än till detta läckra recept på sparris och tomater tillagade i airfryer!
Med sina glutenfria, lchf- och ketovänliga ingredienser kan du njuta av grönsakernas fräschör utan att kompromissa med smaken. Den extra krispighet som uppnås genom att tillaga dem i en airfryer kommer garanterat att fresta dina smaklökar - kombinera med ditt favoritprotein eller en lätt sallad för en verkligt tillfredsställande vegetarisk måltid.
Just detta receptet är något som jag skulle kunna tänka mig att äta till en riktigt god grillad köttbit, eller ha som tillbehör till en
rostas i ugn kanske. Då behöver man inte ha mycket mer än en god kall sås till, till exempel en
chimichurri eller
tzatziki.

För att variera det hela lite, prova att toppa dina luftstekta tomater och sparris med en klick olivolja, nyskivade citronklyftor, chiliflakes för lite extra hetta, plus lite parmesanost för att ge det extra djup. Servera den här läckra rätten tillsammans med knaprigt lchf-bröd toppat med krämig vitlöksaioli - perfekt att kombinera med vilket protein du har i åtanke!
Receptet räcker till 4 personer om du äter det som ett tillbehör, eller till 2-3 personer om man ska ha det mer som en huvudrätt.
Har du inte en airfryer?
Lugn, du kan göra detta i en vanlig varmluftsugn med.
Följ alla stegen, men tillaga dom i ugn istället på 200°C i cirka 10 minuter och vänd lite på grönsakerna efter halva tiden.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Airfryer, Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Tillbehör, Vegetariskt