Go Back
+ servings
En skål med gurksallad innehållande skivade gurkor, druvor och rödlök.
Print
5 av 3 röster

Somrig gurksallad

En riktigt god och somrig gurksallad som ger ett fräscht och gott lyft till vilken maträtt som helst. Perfekt att ha på sommarbuffén dessutom!
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Lättlagat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Slanggurka
  • 50 g Rödlök
  • 20 st Färska myntablad
  • Rivet skal från ½ citron
  • 1 msk Pressad citron
  • 3 msk Olivolja
  • 150 g Fetaost
  • Flingsalt
  • Oliver

Instruktioner

  • Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.
    Fyra skivade gurkor placerade på en vit skärbräda.
  • Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.
    Skivor av gurka placerade på en skärbräda, med en del av gurkan i mitten.
  • Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.
  • Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!
    En skål med gurksallad innehållande skivor av gurka, druvor och nötter.