Go Back
+ servings
Staplade solrosfrö kex med en gyllene yta på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Solrosfrökex

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bröd & kex, Tillbehör
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl Solroskärnor
  • 1,25 dl Färsk parmesan (riven)
  • 5 msk Vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.
  • Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.
  • Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.
  • Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.
  • Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.