Go Back
+ servings
Nygräddade solrosfrallor med solrosfrön och vallmofrön på toppen.
Print
5 av 1 röst

Solrosfrallor

Otroligt goda och lättbakade solrosfrallor som dessutom är helt nötfria. Perfekt för dig som äter lchf eller keto. Naturligt glutenfritt dessutom!
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 8
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 st Äggvita
  • 300 g Riven ost
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 dl Havrefiber
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 msk SoftBake
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 st Ägg att pensla med
  • 1 msk Vallmofrön och solroskärnor att dekorera med

Instruktioner

  • Vispa samman ägg, äggvita, ost och salt.
  • I en annan bunke blandar man dom torra ingredienserna och solrosfrön väl innan man blandar allt i ägg&ostblandningen.
  • Forma 8 bullar Pensla med ett uppvispat och strö över vallmofrön och solrosfrön In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter
    Bollar av havregryn och frön placerade på ett bakplåtspapper.
  • Låt svalna helt
    Nybakade bröd med solrosfrön och vallmofrön på en plåt.
  • Resultatet en jättegod fralla.
    Tre bitar av bröd med frön, inklusive en skiva och en hel bulle, på en mörk bakgrund.