Go Back
+ servings
En närbild av chevrebollar med nötter och kokosflingor på en plåt.
Print
5 av 3 röster

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Förberedelser1 timme 10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid1 timme 25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Snacks & tilltugg
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g chèvreost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 50 g smör
  • 1 st äggula
  • 13 st valnötter
  • 2 msk flingsalt

Instruktioner

  • Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.
  • Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  • Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.