Go Back
Spoonful of sugar-free lingonberry jam in a pot, showing a thick, red texture with bubbles.
Print
5 av 12 röster

Sockerfri lingonsylt

Sockerfri lingonsylt som är sötad med sötningsmedel istället. Helt perfekt för dig som äter lchf, vill jämnt blodsocker eller minska på kolhydraterna.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror, Sötsaker, Tillbehör
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,2 kg Färska lingon
  • 2 dl Vatten
  • 3 dl Sötning

Instruktioner

  • Rensa och skölj av lingonen ordentligt. Det gör inget om det är något blåbär med eller om det faktiskt är några omogna bär. De omogna bären är faktiskt bra, då dom innehåller mer naturligt pektin som hjälper till att göra sylten tjock.
    En skål fylld med lingonbär, mestadels röda med några blåbär bland dem.
  • Koka upp de i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka i cirka 10 minuter. Skumma av under tiden.
    Kastrull med röd fruktgröt som kokar, med en sked i.
  • Dra kastrullen från värmen och tillsätt sötningen lite i taget under omrörning.
  • Ge allt ett sista uppkok och häll upp direkt i steriliserade burkar.
  • Sätt på locken direkt och låt stå och svalna. Förvara svalt och mörkt.
    Två glasburkar med sylt, en med blått lock och en med grönt lock, fyllda med mörk röd sylt.