Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Sockerfri kladdkaka
Kladdig och sockerfri kladdkaka utan vetemjöl – med mandelmjöl, kakao och valfri sötning. Perfekt till fika eller dessert med grädde eller glass!
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätter
Kök:
Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword:
fika, nyttigare fika, nyttigare kladdkaka
Yield:
8
bitar
Author:
Lari Salminen
Equipment
Springform 24 cm
Materials
120
gram
smör
3
st
ägg
½
dl
vispgrädde
4
dl
mandelmjöl
2
msk
kokosmjöl
3-4
msk
kakao
ca. 1 ½
dl
sötning
1 ½
krm
vaniljpulver
Ev. grovhackad choklad
Ev. nötter
ex. pekannötter, hasselnötter eller valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Blanda mandel- och kokosmjöl, sötning, vaniljpulver och eventuell choklad och nötter.
Blanda i ägg, smör och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig.
Häll i en smord och bröad spingform (mandelmjöl eller pofiber) på 24 centimeter.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 15-17 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är färdiggräddad).