Go Back
+ servings
En bit sockerfri kladdkaka med grädde på en tallrik, dekorerad med florsocker.
Print
Inga röster än

Sockerfri kladdkaka

Kladdig och sockerfri kladdkaka utan vetemjöl – med mandelmjöl, kakao och valfri sötning. Perfekt till fika eller dessert med grädde eller glass!
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätter
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: fika, nyttigare fika, nyttigare kladdkaka
Yield: 8 bitar
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Springform 24 cm

Materials

  • 120 gram smör
  • 3 st ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3-4 msk kakao
  • ca. 1 ½ dl sötning
  • 1 ½ krm vaniljpulver
  • Ev. grovhackad choklad
  • Ev. nötter ex. pekannötter, hasselnötter eller valnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  • Blanda mandel- och kokosmjöl, sötning, vaniljpulver och eventuell choklad och nötter.
  • Blanda i ägg, smör och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig.
  • Häll i en smord och bröad spingform (mandelmjöl eller pofiber) på 24 centimeter.
  • Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 15-17 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är färdiggräddad).