Sockerfri inlagd sill
Nästan alla sillsorter som man köper i butik innehåller socker, men det behövs verkligen inte. Här har du en inlagd sill som är sockerfri.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 220 g inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
- 0,5 dl ättiksprit
- 1,5 dl vatten
- 2 msk sötning
- 40 g rödlök
- 40 g morot
- 10 g färsk ingefära
- 5 st kryddpepparkorn
- 7 st vitpepparkorn
- 3 st lagerblad
Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.
Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).
Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.
Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.