Go Back
+ servings
En glasburk med inlagd sill och grönsaker på ett bord med ljus.
Print
4,30 av 10 röster

Sockerfri inlagd sill

Nästan alla sillsorter som man köper i butik innehåller socker, men det behövs verkligen inte. Här har du en inlagd sill som är sockerfri.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 220 g inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk sötning
  • 40 g rödlök
  • 40 g morot
  • 10 g färsk ingefära
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 7 st vitpepparkorn
  • 3 st lagerblad

Instruktioner

  • Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.
  • Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).
  • Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.
  • Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.