Sockerfri Baileys Irish Cream.
Hemgjord sockerfri Baileys – en len och fyllig LCHF-likör med grädde, kaffe och whisky. Perfekt för fest eller som lyxig kaffetopping!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Drickbart, Drinks
Kök: Amerikanskt
Keyword: hemgjord likör, sockerfri likör
Yield: 20 shots
Author: Malmokille73
- 1,25 dl sötning Ica's sötströ eller Nick's Use Like Sugar
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl whisky Ej rökig
- 2 tsk kakao
- 2 tsk starkt kaffe
- 1 tsk vaniljessens
Häll allt utom whisky och vaniljessens i en gryta.
Värm på medelvärme under omrörning tills att sötströt smält och allt har blivit varmt utan att koka.
Låt svalna till rumstemperatur.
Häll i whisky och vaniljessens.
Rör om så att allt blandas ordentligt.
Häll upp på tättslutande flaskor el. dylikt.
Förvaras i kylen och skakas om innan servering, kakaon sjunker till botten om den får stå. Jag vet tyvärr inte hur länge den håller, men med god hygien, kyla och med tanke på alkoholhalten så borde det vara några veckor. (Gör man den på strösocker som ju konserverar, så håller den säkert längre.)
OBS! Receptet har justerats ner med lite mindre sötning efter att det publicerats första gången.