Go Back
+ servings
En tallrik med köttfärssås toppad med basilika och riven parmesanost.
Print
4 av 4 röster

Snabb köttfärssås

Detta är ett recept på en snabblagad och riktigt god köttfärssås som kommer att tyckas om av hela familjen. Inget långkok, utan en snabb variant.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g köttfärs
  • 50 g gul lök
  • 15 g vitlök
  • 800 g finkrossade tomater
  • 3 dl Grädde
  • 2 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk tamarisoja
  • 25 g smör

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn köttfärsen i smöret tillsammans med löken och vitlöken,
  • Slå på tomater, balsamvinäger, tamarisoja, kalvfond grädden och alla kryddor och rör om ordentligt. Låt puttra cirka 10-15 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar och servera sen.