Go Back
+ servings
En smulig äppelpaj med mandel på toppen, omgiven av röda äpplen på ett bord.
Print
Inga röster än

Smulig äppelpaj

Smulig äppelpaj – Perfekt en mysig höst- eller vinterdag!Här är en härligt god och smulig äppelpaj med smak av kanel och kardemumma. Servera med Laris ”superenkel vaniljsås” och njut av en paj som både känns lyxig och enkel.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Dessert, Paj, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med äpple, nyttigare äppelpaj
Yield: 6 portioner
Calories: 370kcal
Author: Emmy Rosander

Materials

  • 100 g smör
  • 1.5 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 50 g skållad sötmandel
  • 2 msk sötning
  • 3 st små till medelstora äpplen
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma

Instruktioner

  • Ta fram smöret en stund innan, då blir det blir lättare att blanda ihop smuldegen.
  • Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.
  • Blanda smör, kokosmjöl, mandelmjöl och sötströ väl till en deg. Du kan till exempel använda en elvisp för att blanda degen.
  • Grovhacka mandeln.
  • Skala och tärna äpplena och lägg i en ugnsform.
  • Strö över kanel och kardemumma på äppelbitarna och blanda om.
  • Ta smuldegen och lägg som ett täcke över äpplena.
  • Toppa pajen med hackad mandel.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Anteckning

Tips, låt gärna pajen stå i kylen och servera kall! Och kom ihåg vaniljsåsen!

Nutrition

Kalorier: 370kcal | Kolhydrater: 12g | Protein: 9g | Fett: 30g | Fiber: 12g