Go Back
+ servings
En gryta med stekt vitkål som har en gyllenbrun färg och är väl blandad.
Print
5 av 2 röster

Smörstekt vitkål

Smörstekt vitkål är ett tillbehör som är helt magiskt bra! Så enkelt att tillaga och går att variera hur mycket som helst. Perfekt för lchf och keto!
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Vitkål
  • 3 msk Olivolja
  • 70 g Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.
  • Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.
  • Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt. Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.
  • När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.