Go Back
En tallrik med svamp, fiskrom och dill på en vit bakgrund.
Print
5 av 4 röster

Smörstekt svamp med löjrom

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt
Author: Lari Salminen

Materials

  • Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
  • Löjrom
  • Smör till stekning
  • Nypressad citron
  • Salt och peppar
  • Dillkvist
  • Hyvlad/grovt riven västerbottensost
  • Salladslök

Instruktioner

  • Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.
  • Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.
  • Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen. Lägg på en klick med löjrom uppe på. Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå. Pressa lite citron över och garnera med lite dill. Servera och njut direkt!