Go Back
+ servings
En blandning av stekta brysselkål, rödkål och morötter i en stekpanna.
Print
4,50 av 2 röster

Smörstekt brysselkål, morot och rödkål

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Brysselkål
  • 250 g Morot
  • 150 g Rödkål
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Olivolja och smör till stekning
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Ansa och halvera brysselkålen. Skala morötterna och skär de i tärningar. Skär ner rödkålen i lagom stora bitar. Skiva/hacka vitlöken.
  • Värm olivolja i en stekpanna på medelhög/hög värme. Lägg i samtliga grönsaker och stek så de får lite färg. Tillsätt smöret och sänk värmen något. Salta och peppra. Låt steka tills det att grönsakerna är al dente, dvs mjuka men har lite tuggmotstånd. Servera direkt.