Go Back
+ servings
Lammfärsspett serverat med sallad, citronklyftor och en vit sås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Smakrika lammfärsspett

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Grillat, Kött, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Lammfärs
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Röd chili
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Skalet från ½ citron
  • 2 msk Finhackad koriander
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Du behöver

  • 8 st Grillspett
  • Kökskniv
  • Skärbräda
  • Bunke
  • Grill eller ugn

Instruktioner

  • Förbered lök, chili och vitlök genom att finhacka dem.
  • Blanda sedan dessa ingredienser tillsammans med lammfärsen och de övriga ingredienserna.
  • Forma färsen till åtta avlånga "korvar". Tryck in ett grillspett i varje "korv".
    Lammfärsspett formade av köttfärs och grönsaker på träspett, placerade på en skärbräda.
  • Grilla spetten på direkt värme och lägg sedan över dom på indirekt värme när dom har fått färg och låt dom gå klart, vilket jag personlinge tycker är vid 65°C i innertemperatur, men det är ju en smaksak.
  • Om du föredrar att tillaga spetten i ugnen, börja med att steka dem runt om i smör för att ge dem lite färg. Placera sedan spetten i en ugn som är förvärmd till 150 grader och ställ in innertemperaturen på 65 grader.