Slät champinjonsoppa
Detta receptet på slät champinjonsoppa är en helt fantastiskt god soppa, helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Naturligtvis glutenfri!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Lunch, Soppa
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 250 g Färska champinjoner
- 50 g schalottenlök
- 1 tsk torkad timjan
- 3 dl vatten
- 5 dl grädde 40%
- 2 msk kalvfond (koncentrerad)
- 30 g smör
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Skär ner champinjonerna i mindre bitar och hacka löken fint.
Fräs lök och svamp i smöret och tillsätt timjan så den får fräsa med en stund.
Slå på övriga ingredienser och låt koka i cirka 20 minuter.
Mixa soppan slät med antingen en mixer eller med mixerstav.
Låt soppan koka upp igen och smaka av med salt och peppar.. Det kan behövas en rejäl nypa salt för att få fram smaken och det får man testa sig fram till. Olika fonder har olika salthalt så det går inte riktigt att specificera mängden salt.
Häll och soppan och toppa med lite smörstekta champinjoner och ev. knaperstekt bacon.