Go Back
+ servings
Två gröna koppar och en skål med kakor på en duk av garn.
Print
5 av 1 röst

Skorpor

Här hittar du ett recept på skorpor som är helt anpassat till lchf. Dom är glutenfria och med minimalt med kolhydrater. Perfekt till en kopp te.
Förberedelser15 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 75 g Rumstempererat smör
  • 2 dl Sötning
  • 3 st ägg
  • 7 dl Mandelmjöl
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Kardemumma, malen
  • 2 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)
  • Vispa ihop smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
  • Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.
  • Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.
  • Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.
  • Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.
  • Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.
  • Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.