Go Back
+ servings
En bit choklad- och gräddtårta med en jordgubbe på toppen, serverad på en tallrik.
Print
4 av 1 röst

Sex i en form (lchf)

Sex i en form, ja så heter den här fantastiska chokladkakan. Kommer ursplungligen från USA, men denna är i egenskap av LCHF/keto. Kärlek helt enkelt!
Förberedelser50 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Sötsaker
Yield: 16
Author: Lari Salminen

Materials

Chokladbotten

  • 2,85 dl Mandelmjöl
  • 0,6 dl Kakaopulver
  • 0,6 dl Sukrin melis
  • 0,25 tsk salt
  • 0,6 dl Smält smör
  • 1 msk Vatten

Cheesecakelager

  • 225 g Färskost (naturell)
  • 0,8 dl Sukrin melis
  • 0,5 tsk Vaniljextrakt
  • 1,1 dl Vispgrädde (40%), rumstemperatur

Chokladpudding

  • 2,25 dl Vispgrädde (40%)
  • 2,25 dl Osötad mandelmjölk
  • 1,1 dl Sukrin melis
  • 4 st Äggulor
  • 0,5 tsk Xanthangummi
  • 0,8 dl Kakaopulver
  • 3 msk Smör
  • 0,5 tsk Vaniljextrakt

Gräddtopping

  • 2,25 dl Vispgrädde (40%), välkyld
  • 3 msk Sukrin melis
  • 0,5 tsk Vaniljextrakt
  • 15 g Mörk choklad

Instruktioner

Chokladbotten

  • Sätt igång ugnen på 165 grader. Smörj en ugnsfast form (ca. 20x20 cm) med smör.
  • Blanda ihop mandelmjöl, kakaopulver, sukrin melis och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och vatten och blanda tills du har en degklump.
  • Tryck ut degen jämnt i botten av ugnsformen. Grädda den i cirka 15 min eller tills det att den är fast i konsistensen. Ta ut och låt svalna.

Cheesecakesmeten

  • Vispa ihop färskost och Sukrin melis till en jämn smet i en bunke. Blanda i vaniljextrakt och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet.
  • Fördela smeten över den avsvalnade chokladbotten. Ställ i kylen under tiden du gör chokladpuddingen.

Chokladpudding

  • Blanda mandelmjölk, grädde och sukrin melis i en kastrull. Värm upp tills det sjuder och rör om hela tiden tills det att sötningen har lösts upp. Dra åt sidan.
  • Ta en skål. Vispa äggulorna till en jämn smet. Vispa sakta ner cirka 1 dl av den varma vätskan för att temperera äggulorna. Vispa nu ner äggblandningen i kastrullen.
  • Strö nu xantangummit över vätskan samtidigt som du vispar ordentligt för att vispa ner det ordentligt. Vispa ner kakaopulvret. Värm upp smeten under omrörning tills den har tjocknat. Cirka 3-4 minuter. Ta bort från värmen och vispa ner smöret och vaniljextrakten. Låt svalna cirka 15 minuter och fördela sedan smeten över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar. När det gått 2 timmar kan du fortsätta med nästa steg.

Gräddtopping

  • Vispa grädde, sukrin melis och vaniljextrakt tills du har en mellanhård grädde. Det ska bli små toppar om du rör i grädden. Fördela grädden jämnt över kakan. Sila kakaopulver över hela kakan och riv lite choklad över med rivjärn eller potatisskalare. Ställ i kylen minst en timme till så den får sätta sig helt.

Nutrition

Serving: 1g