Sesamlimpa
Sesamlimpa är ett riktigt enkelt och lättbakat lchf-bröd som du med enkelhet svänger ihop utan någon större insats. Gott och enkelt!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 5 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Author: Netta
- 4 msk Sesamfrön
- 1 msk Linfrön
- 1 msk Chiafrön
- 2 msk FiberHusk
- 2,5 dl Pofiber
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk Sötning
- 1 tsk Brödkryddor
- 7 st Ägg M/L
- 2,5 dl Crème Fraiche 32%
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en bakform 11x31 cm med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt ägg och crème fraiche.
Rör ihop allt. Behöver ej vispas.
Häll degen i den pappersklädda bakformen.
Strö på sesamfrön. ( Men ej nödvändigt ).
In i ugnen i 200 gr näst längst ner i 30-35 minuter.
Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Ta en teststicka och stick i den och titta så den ej är kladdig. Ska vara torr sticka.
Lyft ur limpan ur formen och dra bort papperet.
Lägg limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.