Go Back
En skivad sesamlimpa med en gyllene skorpa och en mjuk inre konsistens.
Print
5 av 1 röst

Sesamlimpa

Sesamlimpa är ett riktigt enkelt och lättbakat lchf-bröd som du med enkelhet svänger ihop utan någon större insats. Gott och enkelt!
Förberedelser5 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Author: Netta

Materials

  • 4 msk Sesamfrön
  • 1 msk Linfrön
  • 1 msk Chiafrön
  • 2 msk FiberHusk
  • 2,5 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Sötning
  • 1 tsk Brödkryddor
  • 7 st Ägg M/L
  • 2,5 dl Crème Fraiche 32%

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Klä en bakform 11x31 cm med bakplåtspapper.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt ägg och crème fraiche.
    En orange skål med ägg, gräddfil och kryddor blandade med en träsked.
  • Rör ihop allt. Behöver ej vispas.
    En skål med sesambrödsmix som innehåller en blandning av ingredienser och en träsked.
  • Häll degen i den pappersklädda bakformen. Strö på sesamfrön. ( Men ej nödvändigt ).
    En brödform med en blandning av sesamlimpa som är redo att gräddas.
  • In i ugnen i 200 gr näst längst ner i 30-35 minuter.
  • Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  • Ta en teststicka och stick i den och titta så den ej är kladdig. Ska vara torr sticka. Lyft ur limpan ur formen och dra bort papperet. Lägg limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.
    Bröd med sesamfrön på ytan, format som en avlång limpa.