Senapssill
Senapssill är ju en av de klassiska sillsorterna som man kan har både till jul, påsk, midsommar och egentligen när som helst. Enkelt och gott!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 350 g Inlagd sill
- 0,5 dl Skånsk senap
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk Sukrin Gold
- 0,75 dl Rapsolja
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- 2 msk Purjolök, strimlad
- 2 msk Smetana
- 0,5 dl Hackad dill
- salt
- nymalen svartpeppar
Blanda ihop senap, sukrin gold och vinäger.
Vispa ner oljan droppvis i senapsblandningen, gärna med en elvisp. Lite som när man gör en majonnäs eller hovmästarsås.
Tillsätt smetana, strimlad purjolök och hackad dill och smaka av med lite salt och peppar.
Blanda ner sillen slutligen som är delad i lagom stora bitar.
Häll upp sillen i en burk och förvara i kylen. Den håller utan problem 4-5 dagar.