Go Back
+ servings
Grön puré toppad med skivor av stekt korv i en skål.
Print
5 av 1 röst

Senap- och persiljesås

Active Time15 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 dl Smetana
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Kycklingfond, koncentrerad
  • 3 msk Dijonsenap
  • 2 msk Hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • Örtsalt

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser utom persiljan i en kastrull och låt det hela koka upp.
  • Låt sedan såsen stå och puttra på medelvärme tills det att du har fått rätt konsistens. Såsen skall alltså reda sig själv, genom att reducera till rätt konsistens.
  • När du har önskad konsistens, då tillsätter du persiljan och smakar av med salt och peppar.
  • Servera direkt och njut av en god och enkel senapssås.