Go Back
+ servings
En semmelvåffla fylld med grädde och serverad med bär på en tallrik.
Print
5 av 2 röster

Semmelvåfflor

Enkla och riktigt goda semmelvåfflor som passar perfekt för dig som vill ha ett gott alternativ till Fettisdagen.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 4 portioner
Author: Monika Wallenius

Equipment

  • Våffeljärn
  • Bunke

Materials

Våfflor

  • 100 g Smält smör
  • 1 dl Naturell färskost
  • 0,50 dl Grädde
  • 2 dl Iskallt bubbelvatten
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1,50 msk Fiberhusk
  • 0,50 dl Pofiber
  • 2 krm salt
  • 2 tsk Malen kardemumma

Mandelmassa

  • 2 deciliter Mandelmjöl
  • 2 msk Grädde
  • 2 msk Sukrin melis
  • 1 krm Vaniljextrakt Valfritt

Instruktioner

Mandelmassan

  • Gör först mandelmassan genom att blanda ihop alla ingredienser. Forma till en rulle och låt vila en stund i kylen.

Våfflorna

  • Värm våffeljärnet.
  • Smält smöret och vispa sedan samman med färskost, grädde och vatten.
  • Vispa i resten av ingredienserna.
  • Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  • Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
  • Fyll våfflorna med vispad grädde, riv över mandelmassan och vik ihop. Pudra lite Sukrin melis över.