Semmelvåfflor
Enkla och riktigt goda semmelvåfflor som passar perfekt för dig som vill ha ett gott alternativ till Fettisdagen.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 4 portioner
Author: Monika Wallenius
Våfflor
- 100 g Smält smör
- 1 dl Naturell färskost
- 0,50 dl Grädde
- 2 dl Iskallt bubbelvatten
- 1 dl Mandelmjöl
- 1,50 msk Fiberhusk
- 0,50 dl Pofiber
- 2 krm salt
- 2 tsk Malen kardemumma
Mandelmassa
- 2 deciliter Mandelmjöl
- 2 msk Grädde
- 2 msk Sukrin melis
- 1 krm Vaniljextrakt Valfritt
Våfflorna
Värm våffeljärnet.
Smält smöret och vispa sedan samman med färskost, grädde och vatten.
Vispa i resten av ingredienserna.
Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
Fyll våfflorna med vispad grädde, riv över mandelmassan och vik ihop. Pudra lite Sukrin melis över.