En semmelrulltårta är ett grymt gott och enkelt alternativ till en vanlig semla när det är fettisdagen. Glutenfritt och med mindre kolhydrater.
Förberedelser10 minuterminuter
Active Time15 minuterminuter
Total tid25 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Monika Wallenius
Materials
Rulltårtebotten
4stägg
5mskSötning
1dlPofiber
2tskBakpulver
1tskKardemumma, malen
1mskFiberhusk
1,5mskMjölk
Mandelmassa
2dlMandelmjöl
2mskGrädde
2mskSukrin Melis
Till fyllning
4dlGrädde
Instruktioner
Rulltårtebotten
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
Blanda pofiber, bakpulver, kardemumma och fiberhusk i en egen skål.
Rör ner de torra ingredienserna och mjölken i äggvispet.
Fördela smeten jämnt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 5 minuter.
Ta ut, låt svalna ordentligt!
Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser till en boll.
Om du vill riva mandelmassan över, så låter du den ligga i kylen över natten, eller lägg den i frysen en stund så att den får sätta sig.
Alternativt så gör du den lite lösare med lite mer grädde/vatten för att kunna bred ut den.
Monteringen
Vispa grädden lagom fast. Fördela den jämnt över botten.
Riv mandelmassan över grädden.
Rulla ihop försiktigt till en fin semmelrulltårta.
Pudra lite Sukrin Melis över och skär sedan i skivor.