Go Back
+ servings
En rulltårta med gräddfyllning, skuren i skivor och täckt med florsocker.
Print
4,75 av 4 röster

Semmelrulltårta

En semmelrulltårta är ett grymt gott och enkelt alternativ till en vanlig semla när det är fettisdagen. Glutenfritt och med mindre kolhydrater.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Monika Wallenius

Materials

Rulltårtebotten

  • 4 st ägg
  • 5 msk Sötning
  • 1 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kardemumma, malen
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1,5 msk Mjölk

Mandelmassa

  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Grädde
  • 2 msk Sukrin Melis

Till fyllning

  • 4 dl Grädde

Instruktioner

Rulltårtebotten

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
    En elektrisk visp som blandar ägg i en grön skål på en mörk yta.
  • Blanda pofiber, bakpulver, kardemumma och fiberhusk i en egen skål.
  • Rör ner de torra ingredienserna och mjölken i äggvispet.
  • Fördela smeten jämnt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 5 minuter.
  • Ta ut, låt svalna ordentligt!
    En platt, gyllene semmelrulltårta på ett bakplåtspapper.

Mandelmassa

  • Blanda ihop alla ingredienser till en boll. Om du vill riva mandelmassan över, så låter du den ligga i kylen över natten, eller lägg den i frysen en stund så att den får sätta sig. Alternativt så gör du den lite lösare med lite mer grädde/vatten för att kunna bred ut den.

Monteringen

  • Vispa grädden lagom fast. Fördela den jämnt över botten.
    En skål med vispad grädde som har en krämig och luftig konsistens.
  • Riv mandelmassan över grädden.
    En rulltårta med grädde och kokosflingor på toppen, placerad på ett bakplåtspapper.
  • Rulla ihop försiktigt till en fin semmelrulltårta.
    En semmelrulltårta med grädde, täckt av florsocker, på ett bakplåtspapper.
  • Pudra lite Sukrin Melis över och skär sedan i skivor.
  • Servera direkt.