Go Back
+ servings
En bit semmelkladdkaka med ett toscatäcke och grädde på en svart tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Semmelkladdkaka med toscatäcke

En otroligt god semmelkladdkaka med toscatäcke som är anpassad för dig som äter lchf. Ett toppengott alternativ till semlan på Fettisdagen.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12
Author: Monika Wallenius

Materials

Kladdkakan

  • 4 st ägg
  • 1 dl Sötning
  • 100 g Färskost naturell
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 150 g Smör
  • 2 msk Grädde
  • 2 krm Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Xantangummi
  • 2 tsk Malen kardemumma

Toscatäcke

  • 75 g Smör
  • 0,75 dl Sötning
  • 1 msk Grädde
  • 100 g Mandelspån

Instruktioner

Kladdkakan

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull.
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Vispa ihop ägg och sötning med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Smöra en springform och häll över smeten.
  • Grädda i 10 minuter och ta sedan ut den. Har du redan gjort toscasmeten, så kan du bred på den direkt.

Toscasmet

  • Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme.
  • Fördela toscatäcket ovanpå och grädda ytterligare 5-10 min beroende på hur lös du vill ha den.
  • Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera med vispad grädde.
    En bakform med semmelkladdkaka täckt av rostade mandelflarn.