Go Back
+ servings
En tallrik med lax sashimi, garnerad med lime, sesamfrön och koriander.
Print
5 av 1 röst

Sashimi a'la Camilla

Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g färsk laxfile
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk wasabi paste
  • 1 st lime
  • 1 msk wasabisesamfrön
  • 2 msk inlagd ingefära
  • färsk koriander

Instruktioner

  • Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.
  • Blanda soja, sesamolja och wasabi paste och häll över laxen.
  • Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.
  • Strössla sesamfrön över laxen.
  • Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.
  • Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.
  • Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.