Go Back
+ servings
LCHF-bröd på en skärbräda med skivor av brödet och en kökshandduk under.
Print
4,25 av 28 röster

Sannas LCHF-limpa

Sannas LCHF-limpa är ett av de absolut populäraste bröden som finns här på LCHF-arkivet. Ett bröd som påminner lite om vanlig fillimpa i smaken.
Förberedelser10 minuter
Active Time55 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 8 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2,5 dl pofiber
  • 2 dl grädde
  • 3 msk sötning
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
  • Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
  • Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
  • Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
  • Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.