Go Back
+ servings
En tallrik med chokladfudge som är toppad med havssalt.
Print
5 av 4 röster

Saltlakritsfudge

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g Smör
  • 2,5 dl Grädde
  • 2,5 msk Lakritspulver
  • 1 msk Kakao
  • 3 krm salt
  • 3 msk Sukrin Gold
  • Havssalt till topping

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig. Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
  • Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen. När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!