Go Back
+ servings
En skål med chokladglass och en sked som ligger på kanten.
Print
5 av 2 röster

Saltig chokladglass

En sockerfri chokladglass som bara blev helt magiskt god. Saltet och chokladen gifter sig perfekt. Använd glassmaskin så blir det riktigt bra!
Förberedelser30 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 15
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 ägg
  • 1,25 dl Sötning
  • 0,75 tsk Guarkärnmjöl
  • 1 tsk salt
  • 4,5 dl Grädde
  • 3 dl Standardmjölk
  • 3 msk Kakaopulver
  • 30 g Mörk choklad
  • 1 knivsudd Vaniljpulver

Du behöver

  • Glassmaskin
  • Stavmixer
  • Passersil, finmaskig sil
  • Köksassistent eller elvisp

Instruktioner

  • Blanda ihop sötning, guarkärnmjöl och salt i en bunke.
  • Knäck äggen i en skål och häll på sötningsblandningen. Vispa till ett ordentligt luftigt skum. Använd gärna en köksassistent, eller elvisp.
  • Under tiden detta vispas kokar du upp mjölk, grädde och vaniljpulver. Det behöver bara koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan lite och låt det hela svalna något.
  • Vispa ner kakaopulvret i äggvispet.
  • Slå på den varma gräddmjölken i äggvispet, lite i taget under tiden som du vispar. När du vispat ner all gräddmjölk så lägger du i chokladen och låter den smälta helt.
  • Mixa ihop hela smeten med en stavmixer. Sila sedan av smeten genom en finmaskig sil.
  • Kör glassmeten enligt just din glassmaskins instruktioner tills det att den är klar.
  • Ät direkt som en typ av mjukglass, eller frys ner ytterligare några timmar för att få glassen hårdare.