Go Back
+ servings
En portion gratäng med ost och skinka som lyfts med en sked från en ugnsform.
Print
4,50 av 16 röster

Salsagratinerad falukorv

Salsagratinerad falukorv är en otroligt enkel och lättlagad korvrätt. Det är exakt fyra ingredienser, varken mer eller mindre. Supergott dessutom!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Gratänger, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: falukorvsrecept, lättlagat med falukorv
Yield: 3 portioner
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Falukorv
  • 2,5 dl Tacosås
  • 2 dl Smetana
  • 3 dl Riven ost

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Dela falukorven längs med mitten, så att du får två långa halva falukorvsbitar. Lägg de i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop tacosås och smetana. Häll den över falukorven.
  • Fördela den rivna osten över.
  • Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.
  • Ta ut och servera med något gott tillbehör!