Go Back
+ servings
LCHF-salami bröd på bakplåtspapper med en gyllenbrun yta.
Print
Inga röster än

Salamibröd

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 3
Author: Ywe66

Materials

  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 40 g pepparsalami
  • 6 st gröna oliver
  • 1,5 msk Crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk torkad oregano (eller annan krydda man tycker om)

Instruktioner

  • Vispa ihop ägget och äggulan lite lätt.
  • Skär pepparsalamin och oliverna i småbitar. Blanda ner det i äggsmeten
  • Rör ner creme fraichen och den rivna osten.
  • Strö över pofiber, bakpulver och oregano. Rör ihop allt.
  • Låt stå 5 min.
  • Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
  • Häll ut smeten på pappret. Den är lite lös. Bred försiktigt ut den lite med en sked.
  • Vill man så kan man strö över lite riven ost.
  • Ställ in plåten mitt i ugnen på 200 grader 10-12 min. Den ska bli lite brun.
  • Har räknat ut att det är ca 3,2 kolhydrater i hela brödet.