Go Back
+ servings
Kaka med choklad och kokosflingor på en plåt, skuren i bitar.
Print
3,80 av 10 röster

Saftiga kärleksmums

Riktigt saftiga och supergoda kärleksmums som är helt anpassade till LCHF- Perfekt för dig som vill minska på socker och undviker gluten.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 18
Author: @lchfchristine

Materials

Kaka

  • 6 st ägg
  • 6 msk Kokosmjöl
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 150 g Smör
  • 1,5 dl Sötning
  • 1 dl Vatten
  • 3,5 msk Kakao

Glasyr

  • 150 g Naturell färskost
  • 75 Smör
  • 2 msk Kallt kaffe
  • 3 msk Sötning
  • 3 msk Kakao
  • 1 krm Vaniljpulver

Topping

  • Riven kokos

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 175°C (Något högre om du använder vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag klär alltid formen bakplåtspapper för att garantera att kakan inte fastnar.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Smält smöret
  • Vispa ägg & vatten fluffigt. Fortsätt vispa och tillsätt det smälta smöret och till sist mjölblandningen
  • Häll över smeten i formen och grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna

Glasyren

  • Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält samman under omrörning till en helt slät smet
  • Fördela ut glasyren jämnt över kakan och toppa med riven kokos
  • Ställ i kylen och låt glasyren stela. Skär sedan upp i rutor