Saftig tårtbotten
Saftig LCHF-tårtbotten utan socker och mjöl. Perfekt bas för små tårtor eller bakelser – enkel att göra och riktigt god!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka tårta, glutenfri tårtbotten, lchf-tårta
Yield: 1 botten
Calories: 862kcal
Author: Lari Salminen
- 30 gram smör
- 1 st ägg
- 1 msk grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 ½ msk sötning
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa ägget pösigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna med varandra, och rör därefter ner ägg, smör och grädde.
Häll smeten i en bröad (mandelmjöl) form på 12 centimeter i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills kakan är fast.
Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar – en botten och ett lock.
Kalorier: 862kcal | Kolhydrater: 44g | Protein: 23g | Fett: 80g | Fiber: 13g