Go Back
+ servings
En saftig tårtbotten med en gyllene yta och en jämn form.
Print
Inga röster än

Saftig tårtbotten

Saftig LCHF-tårtbotten utan socker och mjöl. Perfekt bas för små tårtor eller bakelser – enkel att göra och riktigt god!
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka tårta, glutenfri tårtbotten, lchf-tårta
Yield: 1 botten
Calories: 862kcal
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Springform 12cm

Materials

  • 30 gram smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 ½ msk sötning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och vispa ägget pösigt med elvisp.
  • Blanda de torra ingredienserna med varandra, och rör därefter ner ägg, smör och grädde.
  • Häll smeten i en bröad (mandelmjöl) form på 12 centimeter i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills kakan är fast.
  • Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar – en botten och ett lock.

Nutrition

Kalorier: 862kcal | Kolhydrater: 44g | Protein: 23g | Fett: 80g | Fiber: 13g