Go Back
+ servings
Bit av morotskaka med glasyr och hackade nötter på toppen, serverad på en tallrik.
Print
Inga röster än

Saftig morotskaka

En saftig morotskaka kan vara bland det absolut godaste man kan servera till kaffet. Här har du ett recept som är helt LCHF-anpassat.
Total tid2 timmar
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med morot, lchf-cheesecake, nyttiga bakverk
Yield: 12 bitar
Calories: 219kcal
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Bakform 18x25 cm

Materials

  • 60 g kokosolja
  • 200 g mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 3 st ägg
  • 1 st äggvita
  • 80 g sötning
  • ½ tsk vaniljpasta
  • 120 g morötter grovrivna
  • 25 g valnötter
  • 25 g kokosflingor

Frosting

  • 50 g smör rumstempererat
  • 3 msk sukrin melis
  • 150 g färskost
  • 1 msk hackade valnötter att toppa med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180ºC.
  • Ta fram två skålar.
  • I den första skålen blandar du mandelmjöl, grovhackade valnötter, kokosflingor, vaniljpasta och sötning.
  • Tillsätt bakpulver, bikarbonat och kanel.
  • I den andra skålen rör du ihop grovrivna morötter, ägg, äggvita och smält kokosolja. Häll de blöta ingredienserna i de torra och blanda noga med en slickepott.
  • Klä en bakform med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt. Den är ganska tjock, vilket är som det ska vara – kakan blir härligt saftig ändå.
  • Grädda i ugnen i cirka 45 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.
  • Vispa mjukt smör med färskost tills det blir krämigt. Se till att smöret och osten har samma temperatur för att undvika att smöret skär sig.
  • Sikta ner sukrin melis och vispa tills glasyren är slät och fluffig.
  • Bred ut frostingen över den kalla morotskakan och strö över grovhackade valnötter.
  • Skär kakan i bitar och servera!

Nutrition

Kalorier: 219kcal | Kolhydrater: 5g | Protein: 6g | Fett: 20g | Fiber: 3g