En saftig morotskaka kan vara bland det absolut godaste man kan servera till kaffet. Här har du ett recept som är helt LCHF-anpassat.
Total tid2 timmart
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med morot, lchf-cheesecake, nyttiga bakverk
Yield: 12bitar
Calories: 219kcal
Author: Lari Salminen
Equipment
Bakform 18x25 cm
Materials
60gkokosolja
200gmandelmjöl
1krmsalt
1mskfiberhusk
1tskbakpulver
¼tskbikarbonat
1tskkanel
3stägg
1stäggvita
80gsötning
½tskvaniljpasta
120gmoröttergrovrivna
25gvalnötter
25gkokosflingor
Frosting
50gsmörrumstempererat
3msksukrin melis
150gfärskost
1mskhackade valnötter att toppa med
Instruktioner
Sätt ugnen på 180ºC.
Ta fram två skålar.
I den första skålen blandar du mandelmjöl, grovhackade valnötter, kokosflingor, vaniljpasta och sötning.
Tillsätt bakpulver, bikarbonat och kanel.
I den andra skålen rör du ihop grovrivna morötter, ägg, äggvita och smält kokosolja. Häll de blöta ingredienserna i de torra och blanda noga med en slickepott.
Klä en bakform med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt. Den är ganska tjock, vilket är som det ska vara – kakan blir härligt saftig ändå.
Grädda i ugnen i cirka 45 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.
Vispa mjukt smör med färskost tills det blir krämigt. Se till att smöret och osten har samma temperatur för att undvika att smöret skär sig.
Sikta ner sukrin melis och vispa tills glasyren är slät och fluffig.
Bred ut frostingen över den kalla morotskakan och strö över grovhackade valnötter.