Go Back
+ servings
Skivad kycklingfilé med kryddor på en svart tallrik, dekorerad med persilja.
Print
5 av 1 röst

Saftig Kycklingfilé i Airfryer

Att tillaga kycklingfilé i airfryer är ett fantastiskt enkelt och gott sätt få en perfekt kycklingfilé utan att lägga så mycket tid i köket.
Förberedelser5 minuter
Total tid5 minuter
Måltid: Airfryer, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st Färska kycklingfiléer
  • 2 msk Smör
  • 0,5 tsk Hackad/pressad/riven vitlök
  • 2 krm Paprikapulver
  • 1 krm Chilipulver
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Utrustning som underlättar i detta receptet

  • Airfryer
  • Stektermometer

Instruktioner

  • Smält smöret och blanda ner dina kryddor.
  • Pensla på kryddblandningen på kycklingfilén så att alla ytor blir täckta med kryddor.
  • Sätt igång din airfryer på 190 grader.
  • Lägg i filéerna i korgen på din airfryer. Se till att dom inte ligger på varandra.
  • Tillaga nu kycklingfilén i cirka 12-15 minuter. Vänd på dom och kör ytterligare cirka 10 minuter tills det att kycklingen är helt färdig inuti. Använd gärna en stektermometer för att kunna kontrollera innertemperaturen. När den når 75°C är den klar.
  • Ta ut dina kycklingfiléer och låt dom ligga och vila i cirka fem minuter innan du skär upp dom.