Go Back
+ servings
Fyra glas med karamellpudding och ett lager av bränd socker på toppen.
Print
4 av 1 röst

Saffranspannacotta med glöggsmakande bärtäcke

Saffranspannacotta med glöggsmakande bärtäcke är ett lchf-anpassat julrecept och en supergod efterrätt som passar de flesta. Perfekt efterrätt på julafton.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätter, Julrecept, Sötsaker
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

Saffranspannacottan

  • 5 dl Grädde
  • 2 msk Sötning
  • 0,5 g Saffran
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 3 Gelatinblad

Bärtäcket

  • 100 g Blandade bär
  • 1 Pomeransskal
  • 0,5 tsk Malen ingefära
  • 1 st Kanelstång
  • 4 st Kryddnejlikor
  • 1 nypa Malen kardemumma

Instruktioner

Saffranspannacottan

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  • Koka upp grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver. Låt grädden stå och sjuda cirka 10 minuter.
  • Dra kastrullen från värmen och låt den gå ner lite i temperatur.
  • Ta upp gelatinbladen och krama ur så mycket vatten du kan.
  • Rör ner gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills det att gelatinet har löst upp sig.
  • Häll upp smeten i fem serveringsglas och ställ kallt.

Bärtäcket

  • Lägg alla ingredienser i en kastrull.
  • Låt det hela koka upp och sedan stå och sjuda på svag värme i 5-10 minuter. Vid behov, tillsätt lite vatten. Tanken är mest att koka ur smaken ur kryddorna och få sylten att tjockna lite. Den ska inte vara rinnande, men ändå vara lite trögflytande när den är klar. Ställ åt sidan och låt den svalna.
  • När sedan pannacottan har stelnat så kan du fördela sylten över pannacottan. Ta upp nejlikor och kanelstång först bara!
  • Sedan är det bara att servera! Om du vill, så kan du även vispa lite grädde och toppa med.