Saffranspannacotta med glöggsmakande bärtäcke
Saffranspannacotta med glöggsmakande bärtäcke är ett lchf-anpassat julrecept och en supergod efterrätt som passar de flesta. Perfekt efterrätt på julafton.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Julrecept, Sötsaker
Yield: 5
Author: Lari Salminen
Saffranspannacottan
- 5 dl Grädde
- 2 msk Sötning
- 0,5 g Saffran
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 3 Gelatinblad
Bärtäcket
- 100 g Blandade bär
- 1 Pomeransskal
- 0,5 tsk Malen ingefära
- 1 st Kanelstång
- 4 st Kryddnejlikor
- 1 nypa Malen kardemumma
Saffranspannacottan
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver.
Låt grädden stå och sjuda cirka 10 minuter.
Dra kastrullen från värmen och låt den gå ner lite i temperatur.
Ta upp gelatinbladen och krama ur så mycket vatten du kan.
Rör ner gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills det att gelatinet har löst upp sig.
Häll upp smeten i fem serveringsglas och ställ kallt.
Bärtäcket
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Låt det hela koka upp och sedan stå och sjuda på svag värme i 5-10 minuter. Vid behov, tillsätt lite vatten.
Tanken är mest att koka ur smaken ur kryddorna och få sylten att tjockna lite. Den ska inte vara rinnande, men ändå vara lite trögflytande när den är klar.
Ställ åt sidan och låt den svalna.
När sedan pannacottan har stelnat så kan du fördela sylten över pannacottan. Ta upp nejlikor och kanelstång först bara!
Sedan är det bara att servera!
Om du vill, så kan du även vispa lite grädde och toppa med.